_fum3438_med_3000px

A víz alatti csoportos gyógytorna egy rendkívül hatékony kezelési módszer és igen nagy népszerűségnek örvend. A víz alatti mozgás sokkal hatékonyabb és könnyebb, hiszen itt kisebb gravitációs erő érvényesül, mint a szárazföldön.

A csoportos víz alatti gyógytorna alatt olyan betegeket kezelnek, akik egyedül is megtudják oldani a mozgást, nincs szükségük külső segítségre, és szóbeli irányítással is eltudják végezni a megadott feladatokat. A szárazföldi tornánál külső ellenállás és a gravitáció is befolyásolja a mozgást, és az izmok munkáját, nem úgy, mint a vízben történő mozgásnál, hiszen itt sokkal kisebb gravitációs erő hat a testünkre, így a torna is sokkal könnyebb. Ennek a tornának még igen nagy előnye, hogy a betegek ösztönző hatással vannak egymásra, így tudnak segíteni egy-egy feladatnál a másik betegnek.

A víz hidrodinamikai hatásai gyakorolnak hatást a vízben történő mozgásra. Amikor testünk vízbe merül, hat rá egy bizonyos felhajtóerő, ami a víz felszínére hozza a testet, így anélkül is mozgást hoz létre, hogy bármilyen erőt kifejtenénk. A víz alatti tornánál, a víznél könnyebb eszközök segítségét vesszük igénybe, vagy a mozgás könnyítésére, vagy éppen nehezítésére.

Célja, hogy tehermentesítsük a gerinc és az alsó végtagokat, miközben könnyedén növeljük izmaink erejét, és javítunk mozgásunk koordinációján és egyensúlyérzékünkön. Ha mozgunk a vízben, az terheli keringésünket és légzésünket, tehát mindkét rendszer működését ingerli. 

Gyors információk

OktatóGyógytornász
IdőpontHétfő - Péntek 9:00-9:30 és 15:00-15:30
KellékekMi szolgáltatjuk

Mennyire kedvelt?

Ennyien kedvelték7